معرفی کامل سرور مجازی و کاربردهای آن

معرفی کامل سرور مجازی و کاربردهای آن

معرفی کامل سرور مجازی و کاربردهای آن

آیا میدانید سرور مجازی چیست؟ استفاده از سرور مجازی چه فوایدی دارد؟ مهم دلایل استفاده از سرور مجازی چیست؟ سرور مجازی یا vps کاربرد های بسیاری دارد و برای کسانی که دارای کسب کار های اینترنتی و آنلاین بزرگ هستند میتواند بسیار مفید و کارامد باشد. در واقع میتوان بیان کرد که یکی مهم ترین دلایل استفاده از سرور های مجازی سرعت بالای آن میباشد. در ادامه این مقاله فراامن به بررسی و توضیح سرور مجازی پرداخته است.

سرور مجازی چیست؟

در پاسخ به این سوال می توان بیان کرد که در زمینه هاستینگ در واقع سرور مجازی یک ماشین مجازی و یا مجازی ساز میباشد که به آن vps نیز گفته می شود. در واقع سرور مجازی یک قسمتی از یک سرور اختصاصی کامل می باشد. سرور مجازی با بهره گیری از ترفند های مجازی سازی  به چندین سرور مجازی تقسیم بندی می شوند که این بخش های تقسیم شده از سخت افزارهای یکسانی استفاده میکنند. هر VPS با توجه به طراحی سخت افزاری، مقدار خاصي از منابع سرور از جمله حافظه اصلي (RAM)، فضاي ديسک سخت (HDD) را به صورت اختصاصي و تضمين شده در اختيار خواهد داشت. البته باید این نکته را در نظر داشته باشید که پلن های میزبانی به چند دسته تقسیم می شوند و هر کدام مناسب برای گروه خاصی از فعالیت ها و مشاغل میباشند.

در واقع سرور مجازی همانند یک آپارتمان و یا واحد اداری می باشد که شما آن را اجاره کرده اید و فضای آن به طور کامل متعلق به شما می باشد اما در بعضی از موارد مانند آب و برق و یا استفاده از آسانسور و یا سالن مجبور به استفاده مشترک هستید. هنگامی که شما یک سرور مجازی برای خود تهیه می کنید تمام فضای آن به صورت اختصاصی در اختیار شما قرار خواهد گرفت اما دسترسی به شبکه و سرور به صورت اشتراکی می باشد.

مزایای استفاده از سرور مجازی

در نظر داشته باشید اگر که دارای کسب‌ و کار یا سازمانی باشید که وب سایتی سنگین و پر بازدید داشته باشد، بهره بردن از سرویس‌ های ساده و معمولی و هاست‌ های اشتراکی مناسب نبوده و پاسخگوی نیاز شما نیست از همین رو توصیه می شود از سرورهای اختصاصی استفاده نمایند. استفاده از سرور های مجازی نیاز به داشتن اطلاعات و دانش فنی در ارتبط با سرور و زیرساخت و مباحث تخصصی مدیریت سرور می باشد که صاحبان این وب سایت ها و این نوع مشاغل عموما تخصص خاصی در این زمینه ندارند. در این مواقع استفاده از سرور مجازی توصیه می شود که توسط کارشناسان شرکت هاستینگ مدیریت می شوند. شرکت های بسیاری خدمات میزبانی سرور مجازی و یا میزبانی سرور اختصاصی را به عنوان بخشی از خدمات میزبانی وب ارائه می دهند که فراامن یکی از شرکت های معتبر و با تجربه در این زمینه و همچنین انواع شبکه های کامپیوتری می باشد.

۱-مقرون به صرفه بودن

مهمترين مزاياي استفاده از سرور مجازی در مقايسه با سرويس هاي ميزباني دیگر، هزينه بسيار کمتر انها نسبت به سرورهای اختصاصي و داشتن استقلال در عمل‌کرد نسبت به سرويس‌هاي نمايندگي (Resseller/Shared Hosting) می‌باشد به گونه ایی که در اکثر مواقع هزینه آن بسیار کمتر از هزينـه سـرور هاي اختصاصـي بوده ولي تمام ویژگی ها و امکانات آنهـا را دارا مي باشند. میتوان بیان کرد که این سرویس برای افرادی که نیاز به سرور دارند اما پرداخت هزینه‌ های آن برایشان مشکل می باشد بسیار مناسب می باشد. همچنين هر VPS ميتواند به تعداد دلخواه IP معتبر و اختصاصي نيز داشته باشد. در مجموع از ديد کاربر نهايي، سرور های مجازی درست همانند يک سرور اختصاصي بوده و نمیتوان تفاوتی در نحوه عملکرد و کيفيت خدمات اين دو مشاهده کرد.

۲-پایداری وبسایت و ارتقای آن

در نظر داشته باشید که اگر از یک سرور مشترک فیزیکی استفاده کنید رفتار دیگر کاربران ممکن است بر فعالیت شما تاثیر منفی داشته باشد. به طور مثال فرض کنید یک وبسایت به طور ناگهانی جهشی در تعداد بازدید کندگان از سایت داشته باشد در این صورت ممکن است به دلیل استفاده بیش از حد از منابع سرور، وب ‌سایت شما دچار اختلال شود و حتی بر روی سرعت سایت تاثیر منفی داشته باشد. در این حالت مواجه شدن با مشکلاتی مانند بالا نیامدن برخی ازصفحات وبسایت و سرعت پایین لود شدن طبیعی است و همین مسئله موجب نارضایتی بسیاری از کاربران خواهد شد.

۳-افزایش امنیت

استفاده از سرویس های اشتراکی ممکن است خطراتی نیز داشته باشد و از نظر مسائل امنیتی مشکلاتی برای استفاده کنندگان به وجود بیاورد. به طور مثال اگر یک هکر موفق به ورود و دسترسی به اطلاعات یک سایت شود می تواند تمام وب‌ سایت‌هایی که بر روی سرور آن وب ‌سایت قرار دارند را، تهدید کند. از همین رو با خرید سرور مجازی میتوان احتمال به وجود آمدن همچین تهدید هایی را به حداقل رساند به گونه ایی که با این کار منابع و محیطی اختصاصی برای وب‌سایتتان فراهم می‌شود که نتیجه آن، ارتقای امنیت وب سایت شما است.

۴-وجود منابع بیشتر

یکی دیگر از خواص استفاده از سرور مجازی این است که در این نوع سرور ها منابع سخت ‌افزاری بیشتری در اختیارتان قرار داده میشود که در سرورهای اشتراکی در اختیارتان نیست. در این حالت شما قادر خواهید بود که از پهنای باند بیشتری استفاده کنید و همچنین فضای ذخیره ‌سازی بیشتری نیز در اختیارتان قرار خواهد گرفت و حتی می توانید از فناوری‌ها و ویژگی های بهتری بهره مند شوید. این موارد در کنار هم، می‌توانند سرعت بارگذاری صفحات وب ‌سایتتان را بالا برده و به سبب همین مورد میزان نرخ پرش (Bounce Rate) در کاهش میابد.

۵-استفاده از منابع دلخواه

بعد از خرید سرور مجازی امکان دسترسی اختصاصی به منابع سخت ‌افزاری به شما داده خواهد شد که می توانید انتخاب کنید که از کدام یک از آنها استفاده کنید تا به شکل کامل نیاز شما برطرف شود. به واسطه خرید سرور مجازی محدودیت شما در استفاده از منابع سخت افزاری از بین می رود و میتوانید با توجه به نیاز های سایت خود به منابع بیشتری دسترسی داشته باشید. در سرور های اشتراکی امکانات محدودی ارائه می‌دهد و به دلیل این که میزبان وب، سرور را به شکل انحصاری کنترل می‌کند، کاربران توانایی نصب و استفاده از برنامه و سیستم‌ عامل ‌های مورد نظر به شکل اختیاری ندارند و معمولاً اطلاعات زیادی هم درباره نحوه تنظیمات سرور در اختیارتان قرار نخواهد گرفت.

به طور کلی میتوان به موارد زیر بعنوان لیستی از مهم ترین کاربردهای استفاده از سرور مجازی اشاره کرد:

  • اختصاصی بودن منابع (پردازنده، حافظه اصلی و فضای ذخیره‌سازی اطلاعات)
  • امکان مدیریت اختصاصی
  • امکان نصب نرم‌افزارهای دلخواه
  • امکان ارتقای منابع
  • امکان میزبانی تعداد بالایی وب‌سایت بدون محدودیت، در صورت کافی بودن منابع
  • در اختیار داشتن IP اختصاصی
  • پرداخت هزینه کمتر در مقایسه با سرور اختصاصی
  • امکان مدیریت سرور مانند خاموش یا روشن کردن سرور با دسترسی به کنترل پنل سرور
  • امکان نصب سیستم عامل ویندوز یا لینوکس

انواع سرور های مجازی

vps معمولا بر اساس سیستم عامل، مدل مجازی سازی و همچنین فناوری به کار رفته در آنها به چند نوع دسته بندی می شود که در ادامه به انواع دسته بندی های سرور های مجازی اشاره شده است. البته انواع دیگری نیز وجود دارد که ما به مهمترین و پرکاربرد ترین آنها اشاره کرده ایم:

  • سرور مجازی لینوکس ( امکان نصب انواع سیستم عامل های توزیع لینوکس)
  • سرور مجازی ویندوز ( قابلیت نصب اغلب سیستم عامل های ویندوز سرور)
  • سرور مجازی اختصاصی (به همراه منابع کاملا اختصاصی از قبیل CPU , RAM و …)
  • سرور مجازی اشتراکی (با منابع سخت افزاری اشتراکی)
  • سرور مجازی ابری (دارای ساختاری متفاوت به منظور بالا رفتن سطح کارایی، پایداری، امنیت و …)